Posni krompir paprikaš

Uobičajen

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 sveža paprika
  • 2 dl paradajz sosa
  • so
  • biber
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica biljnog začina
  • 2 kašike biljnog ulja

Priprema:

  1. Očistiti pa iseći crni luk na tanka rebarca; šargarepu, peršun i beli luk na listiće
  2. Krompir iseći na veće komade, a papriku na kockice
  3. U dublju posudu nasuti ulje, pa kad se ugreje, na laganoj vatri staviti da se proprži crni luk (da ne potamni) i malo posoliti
  4. Dodati šargarepu, peršun, beli luk i papriku da se prži dok ne omekša
  5. Zatim nasuti mlaku vodu, pa dodati krompir ( sav krompir da bude u vodi)
  6. Kad se krompir skuva ( probati viljuškom), dodati biljni začin, biber, crvenu papriku i paradajz sos
  •  Mladi luk, kao salata uz krompir paprikaš

U slast!

Postavi komentar