Pamuk pogača

Uobičajen

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica ulja

Priprema:

  1. U posudi izmešati brašno i prašak za pecivo, pa napraviti udubljenje u sredini smese
  2. Dodati u sredinu jogurt, ulje, so i kašikom sastavljati sa brašnom
  3. Nastaviti mesiti rukom, da se dobije glatko testo koje se ne lepi
  4. Napravljenu kuglu uviti u foliju i ostaviti u frižider pola sata
  5. Uključiti rernu na 200 stepeni i obložiti pleh papirom za pečenje
  6. Rastanjiti rukom testo na plehu, do debljine 1 cm, premazati sa uljem
  7. Viljuškom izbockati testo i staviti u rernu,da se peče oko pola sata, dok ne porumeni
  8. Izvaditi pogaču, pokriti krpom, da se prohladi oko 15 minut

U slast!

 

Postavi komentar