Aer-konjak

Uobičajen

Sastojci:

  • 10 kom jaja
  • 10 kom limuna
  • 1 kg šećera
  • 1 dcl ruma

Priprema:

  1. Dobro oprati jaja (najbolje sa sodom bikarbonom)
  2. Poslagati cela jaja u posudu i prego njih preliti sok od 10 kom limuna ( izdubiti celi sadržaj limuna bez kore), tako da prekrije jaja
  3. Ostaviti na hladno da odstoji 24 sata
  4. Nakon 24 sata ljuske od jaja će popucati, a ako ne popucaju malo ih izdrobiti sa kašikom i ostaviti tako jos 2 sata
  5. Procediti kroz gustu cediljku
  6. Dodati šećer i dobro izmešati da se šećer otopi
  7. Dodati rum pa promešati
  8. Sipati  u staklene flaše
  • Koristiti sveža, kvalitetna jaja i limun
  • Držati aer-konjak na hladnom, u frižideru
  • Ovaj preparat obavezno držati u staklenoj ili porcelanskoj posudi
  • Dva ili tri puta dnevno piti ovaj izuzetni andioksidans (tako da u roku od sedam dana bude potrošena sva količina)

Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ukus ovako pripremljenog aer-konjaka je predivan.

U slast!

Postavi komentar