Sastojci:
- 10 kom jaja
- 10 kom limuna
- 1 kg šećera
- 1 dcl ruma
Priprema:
- Dobro oprati jaja (najbolje sa sodom bikarbonom)
- Poslagati cela jaja u posudu i prego njih preliti sok od 10 kom limuna ( izdubiti celi sadržaj limuna bez kore), tako da prekrije jaja
- Ostaviti na hladno da odstoji 24 sata
- Nakon 24 sata ljuske od jaja će popucati, a ako ne popucaju malo ih izdrobiti sa kašikom i ostaviti tako jos 2 sata
- Procediti kroz gustu cediljku
- Dodati šećer i dobro izmešati da se šećer otopi
- Dodati rum pa promešati
- Sipati u staklene flaše
- Koristiti sveža, kvalitetna jaja i limun
- Držati aer-konjak na hladnom, u frižideru
- Ovaj preparat obavezno držati u staklenoj ili porcelanskoj posudi
- Dva ili tri puta dnevno piti ovaj izuzetni andioksidans (tako da u roku od sedam dana bude potrošena sva količina)
Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ukus ovako pripremljenog aer-konjaka je predivan.
U slast!